Ziekte en re-integratie

Is je werknemer ziek en is het onduidelijk hoe lang dit gaat duren? Dan begin je samen aan een re-integratietraject.

Als werkgever ben je verplicht om ervoor te zorgen dat je werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk kan. Je werknemer speelt in deze situatie ook een belangrijke rol. Hij/ zij is verplicht om mee te werken aan de re-integratie. Bijvoorbeeld door tijdelijk ander werk binnen de organisatie te accepteren, of bijvoorbeeld een cursus te volgen.

Loopt de re-integratie vast en sta je stil in het proces?

Onze SUPER specialisten arbeidsrecht helpen je verder! Het is belangrijk om te weten dat wij altijd luisteren naar je echte vraag (de vraag achter de vraag). En daar waar mogelijk en nodig ook integraal adviseren. Of het nu gaat over het starten van het re-integratieproces of een uit de hand gelopen situatie.

Het is van wederzijds belang dat je een klik hebt met de jurist/advocaat en dat hij of zij begrijpt dat een goed advies niet altijd ingewikkeld en lang behoeft te zijn. Wij werken snel, met korte lijnen en één contactpersoon.

Is er sprake van ziekte binnen je bedrijf en heb je hulp nodig bij de re-integratie? Neem dan direct contact op met onze SUPER specialist arbeidsrecht Charlotte van den Dungen.

Neem direct contact op 

Bellen
Mailen
Contactformulier