Ontslag / Einde dienstverband

Hoe kan een arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd worden beëindigd?

In de proeftijd of bij het aflopen van een tijdelijke arbeidsovereenkomst, is het eenvoudig om afscheid te nemen van een werknemer. Maar wat als de werknemer een arbeidsovereenkomst heeft voor onbepaalde tijd? Afhankelijk van het soort dienstverband en de reden voor het ontslag, dient de juiste route gekozen te worden. De wet biedt namelijk verschillende mogelijkheden om tot beëindiging van het dienstverband te komen. Het is daarbij van belang dat je de juiste keuzes maakt en de juiste stappen zet.

Of het nu gaat om een verstoorde arbeidsverhouding, verwijtbaar handelen, disfunctioneren of onderhandelingen bij of opstellen van een vaststellingsovereenkomst van de werknemer, onze SUPER specialisten luisteren altijd naar je vraag en je wensen en ambities. En daarbij de ambities van de organisatie. Binnen deze context adviseren wij jou. Jouw vraag binnen jouw eigen context. Dat wil zeggen dat we de manier waarop we dingen aanpakken, aanpassen aan je wensen en je organisatie stijl. Dat kan zowel in formuleringen tot uiting komen als in de wijze waarop we zaken aanpakken. We passen ons advies aan, aan de omgeving van jouw organisatie.

Het is van wederzijds belang dat je een klik hebt met de jurist/advocaat en dat hij of zij begrijpt dat een goed advies niet altijd ingewikkeld en lang behoeft te zijn. Wij werken snel, met korte lijnen en één contactpersoon.

Ben je op zoek naar de juiste route voor het beëindigen van een arbeidsovereenkomst met een werknemer van je organisatie? Onze SUPER specialist arbeidsrecht helpt je hierbij graag verder. Neem direct contact op met Charlotte van den Dungen.

Neem direct contact op 

Bellen
Mailen
Contactformulier