Flexibele arbeid

Welke contractsvorm past het beste bij de inzet van flexibele arbeid? Wat is er mogelijk en wat zijn de risico’s?

Het is soms handig om gebruik te maken van flexibele arbeid (uitzendkrachten, seizoensarbeiders, ZZP-ers, project of vast (flexibele) werknemers bijvoorbeeld in het geval van piekbelasting, maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Wat zijn de risico’s en wegen deze op tegen de voordelen? En welk contract past het beste bij de wens van de onderneming in geval van flexibele inzet van arbeidskrachten (payrolling, op oproep basis of bepaalde tijd)? Wat is wijsheid als je vaak te maken hebt met flexibele arbeid en je daar bijvoorbeeld seizoensgebonden afhankelijk van bent?

Jij hebt als ondernemer behoefte aan flexibele arbeid bij piekbelastingen of in geval van krapte. Je flexibele arbeidskrachten komen veelal uit het buitenland en je doet soms vaker een beroep op hen in een seizoensgebonden piek. Los van de juridische haken en ogen, de mogelijke taalbarrière(s) en de grensoverschrijdende fiscale zaken, wil jij je focus behouden op het runnen van je onderneming en je doelen bereiken.

De advocaten van emr helpen je bij de keuze voor de juiste contractvorm(en) en adviseren je wat gelet op je ambitie en flexibiliteitswens de beste keuze is. Wij helpen je daarbij door naar je te luisteren en rekening te houden met jouw ambitie en de ambitie van de organisatie. Daar waar integrale advisering benodigd is zullen we daarin voorzien. Wij werken samen met diverse tolken en taalbureaus inzake taalbarrières en laten ons vaak adviseren door bevriende buitenlandse advocaten. Kortom; wij helpen je met het optimaal inrichten van je flexibele arbeid, opdat jij je kunt blijven focussen op het runnen van je onderneming.

Wil je je op een no nonsense manier advies inzake de inzet van flexibele arbeid? Wil je daarbij niet alleen het juiste contract, maar ook nog de beste aanpak en strategie (ook voor de toekomst)? Neem dan direct contact op met onze SUPER specialist op dat vlak: Charlotte van den Dungen!

Neem direct contact op 

Bellen
Mailen
Contactformulier