Concurrentiebeding/ relatiebeding

Op welke wijze kun je het beste een concurrentie- of een relatiebeding opnemen in je contracten? En hoe dwing je dat vervolgens af?

Je wilt met een werknemer of een businesspartner een non concurrentie- of een relatiebeding afspreken, maar wat zijn de mogelijkheden? In een arbeidsovereenkomst met bepaalde tijd kun je een dergelijke afspraak wel vastleggen, maar hier gelden strengere eisen voor. In een arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd kan dat makkelijk vastgelegd worden. Een boetebeding toevoegen om naleving te realiseren kan slim zijn. Daarnaast kun je ook afspraken maken over non concurrentie met bijvoorbeeld je  zakenpartner(s).

Of een concurrentie- of relatiebeding gelding heeft of goed afdwingbaar is, hangt af van een hele hoop factoren. Wij helpen je graag met de juiste formulering die recht doet aan het doel dat je met het beding voor ogen hebt. Daarbij zijn we eerlijk naar je aangaande haalbaarheid en adviseren we je zo goed mogelijk in de lijn van je wensen en ambitie, opdat je beding ook past bij de normen en waarden van jou en je organisatie. Jij behoudt je SUPER focus op je eigen onderneming en talenten en wij op die van ons. Samen formuleren we een beding dat past bij je onderneming.

Wil je op een no nonsense wijze advies over de (on)mogelijkheden van een concurrentie- of een relatiebeding? Neem dan contact op met onze SUPER specialist, Charlotte van den Dungen. Zij helpt je graag verder!

Neem direct contact op 

Bellen
Mailen
Contactformulier