Bedrijfsvorm

Welke bedrijfsvorm past het beste bij je onderneming?

Er zijn diverse bedrijfsvormen oftewel vormen waarbinnen je kunt (samen)werken. De bekendste wel zijn de Besloten Vennootschap (de B.V.), de maatschap en de vennootschap onder firma (VOF). De keuze voor één van de drie vormen is zowel fiscaal, juridisch als soms ook emotioneel van aard. Het is dan ook van belang om duidelijk te krijgen welke van deze vormen voor jou en je partners het beste past. Daarbij is één van de belangrijkste juridische vragen: ‘Hoe zit het met de aansprakelijkheid van mij persoonlijk als partner in een samenwerkingsvorm, indien er bijvoorbeeld een claim komt van een klant? De diverse bedrijfsvormen zijn verschillend op onder meer het gebied van aansprakelijkheid, bevoegdheid en kostenverdeling. Daarbij is het ook van belang om met elkaar over de ambities te spreken, opdat daar bij de keuze van de best passende vorm ook rekening mee gehouden wordt (bijvoorbeeld internationale aspiraties).

Welke bedrijfsvorm je het beste past bepaal je uiteraard zelf met behulp van input van je emr advocaat.

Wij van emr advocaten leveren altijd maatwerk. Samen met jou en je business partners bepalen we welke bedrijfsvorm jullie en jullie onderneming het beste past. Daarbij ontvang je van ons een integraal inzicht en houden we rekening met je/ jullie ambities om zo samen tot het beste resultaat te komen.

Het is van wederzijds belang dat je een klik hebt met je advocaat en dat hij of zij begrijpt dat een goed advies niet altijd ingewikkeld en lang behoeft te zijn. Je krijgt van ons één contactpersoon, ook al is het advies integraal van aard. Zo ontstaat er ook geen ruis op de lijn en kunnen we snel schakelen.

Onze advocaten helpen jou persoonlijk en daarmee je organisatie verder en wijzen je op de haken en ogen van de juridische inhoud.

Ben je van plan om samen een bedrijf op te richten of kunnen wij je helpen met je huidige samenwerking? Neem dan direct contact op met onze SUPER specialist ondernemingsrecht: Ferdinand Keulen!

Neem direct contact op 

Bellen
Mailen
Contactformulier