(Verborgen) gebreken aan woning

Wie is er aansprakelijk voor een verborgen gebrek na de koop van een woning?

Je bent SUPER blij met je nieuwe woning, maar ontdekt net na de koop van je woning een enorme lekkage op zolder? Of je ontdekt dat de afzuiging in de badkamer niet werkt? Of je wordt als verkoper ineens geconfronteerd met een beroep op een verborgen gebrek? Wie is er voor welk gebrek aansprakelijk? Wat is van belang voor deze aansprakelijkheid?

Er zijn een aantal model overeenkomsten opgesteld door de branche organisaties van makelaars, waarin een standaard risico verdeling is opgenomen. Daarbij heeft verkoper een informatieplicht en koper een onderzoeksplicht. Maar wat betekent dit voor de vraag wie voor welk gebrek aansprakelijk is?

Om je bij te staan in deze vaak onaangename situaties en om je van advies te voorzien wat de beste aanpak of strategie is, staan onze SUPER vastgoed specialisten tot je beschikking. Zij helpen je, in deze vaak emotionele situatie, het juridisch kader te schetsen en bespreken de aanpak. Als je positie minder sterk is dan hoor je dat uiteraard ook van ons, maar ook dan kijken we naar de best mogelijke oplossing.

Mocht je geconfronteerd worden met een verborgen gebrek als (ver)koper dan helpen we je graag verder. Neem dan direct contact op met onze SUPER vastgoedspecialist Paul Richter en hij helpt je op weg!

Neem direct contact opĀ 

Bellen
Mailen
Contactformulier